OV SAAL (spoortraject Schiphol Amsterdam Almere Lelystad)

OV SAAL (spoortraject Schiphol Amsterdam Almere Lelystad)

Projectnaam: OV SAAL (spoortraject Schiphol Amsterdam Almere Lelystad)
Plaats: Amsterdam
Jaar uitvoering: 2013

Het project als geheel dient om de bereikbaarheid van de regio Amsterdam te verbeteren.

In de omgeving van Amsterdam (zuidas) wordt het traject verbreed met verschillende sporen. Hierdoor dienen de bestaande kunstwerken te worden aangepast (verbreed). De zuidtak van OV SAAL is onderverdeeld in een westelijk en oostelijk deel. OV SAAL Zuidtak West bevat de spooruitbreiding vanaf Riekerpolder aansluiting tot aan het station Amsterdam Zuid WTC (Combinatie Nieuwe Meer Sporen). Het oostelijk contract bevat de spooruitbreiding tussen Amsterdam Zuid WTC en Duivendrecht (BAM Combinatie Amstelspoor).

Hektec heeft de opdracht gekregen van BAM Combinatie Amstelspoor om van een aantal kunstwerken op basis van de reeds aanwezige berekeningen van de stempelframes en ankerconstructies de detailengineering uit te voeren en de daarbij behorende werktekeningen (damwand, stempelframes en ankerconstructies [groutankers en trekstangen]) te verzorgen.

Tevens heeft Hektec de opdracht gekregen om van alle te maken kunstwerken van de zuidas heianalyses te maken om op voorhand te controleren of de te heien prefab betonpalen op diepte komen met het gekozen type blok en of je de paal zelf niet stuk slaat. Hierdoor kunnen maatregelen getroffen worden om problemen in het werk te voorkomen.