nl-NL
nl-NL

project details

Binnenstedelijk en Renovatie Parkeerkelder De Haagse Passage

Gebr. van 't Hek is door J.P. van Eesteren als funderingsspecialist betrokken bij de realisatie van een ondergrondse parkeergarage voor het project De Nieuwe Haagse Passage in het hartje van Den Haag.

De Nieuwe Haagse Passage omvat circa 10.500 m2 winkels en een hotel en sluit naadloos aan op de bestaande Haagse Passage. Om plaats te maken voor de nieuwbouw is het voormalige gebouw van Marks & Spencer gesloopt.

Allereerst zijn door Gebr. van 't Hek in de bestaande kelder stalen jukken en gordingen aangebracht. Vervolgens is door Gebr. van 't Hek trillingsvrij stalen damwand ingedrukt, gedeeltelijk door (een sleuf van) de bestaande keldervloer heen.

Daarna is gefaseerd een stempelraam aangebracht tussen de damwanden. Dit stempelraam zorgt voor stabiliteit in de damwandschermen om de grond te kunnen ontgraven tot de aanlegdiepte van de nieuwe kelder.

Tot slot zijn vanaf een kunstmatig gecreërde dijk de funderingspalen aangebracht, te weten HEKpalen met groutinjectie en GEWI-palen. De GEWI-paal (of GEWI-anker) dient allereerst als verankering van de keldervloer om opdrijving te voorkomen.

Bel of mail direct voor een offerte

0299 - 420808 aanvragen